/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Ultima Oră! Fostul deputat român, Cristian Rizea, s-a retras de pe lista Partidului NOI pentru anticipate

missing
04 iunie 2021, ora 16:28

Fostul deputat român, Cristian Rizea, nu se mai regăsește pe listele Partidului Politic NOI pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Rizea, care este condamnat în România pentru acte de corupție, s-a retras după ce CEC a stabilit că acesta nu poate rămâne în cursă deoarece nu deține cetățenie moldovenească valabilă. 

„Reprezentanții CEC au dat o adresare către partid spunând că din informațiile lor, eu nu aș avea cetățenia valabilă. Neprezentând niciun document în acest sens. Le-am solicitat prin două adrese să îmi pună la dispoziție documentul care spune asta. Buletinul și pașaportul le am, nimeni nu mi le-a cerut înapoi. Nicio instituție a statului nu are curaj să dea o hârtie, să-și asume responsabilitatea cu o semnătură, pentru că știe că e penal. Mâine avocații mei depun în instanță și suspendarea acestui act administrativ și contestarea acestui act abuziv, semnat de Maxim Lebedinschi, el a fost raportor în cadrul Partidului NOI. Am ieșit pentru că pun mai presus de mine interesul partidului”, a declarat Cristean Rizea pentru tv8.md.

Astăzi, Partidul NOI, pe listele căruia urma să figureze și Cristian Rizea, a fost înregistrat oficial în cursa electorală de către CEC.

Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. El a fugit în Republica Moldova, la Chișinău, unde a fost arestat la finalul anului trecut, după ce i-a fost retrasă cetățenia moldovenească. Cristian Rizea a fost eliberat la începutul lunii mai.

Dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017, se află, în prezent, în instanța de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram