/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

PAS va contesta în judecată decizia CEC. Litvinenco: „Examinez posibilitatea depunerii unei plângeri penale pe numele lui Lebedinschi”

missing
05 iunie 2021, ora 16:29

După decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de vot deschise în afara țării pentru scrutinul din 11 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că va contesta această hotărâre în instanța de judecată.

„Comisia Electorală Centrală a adoptat totuși propunerea lui Maxim Lebedinschi și, respectiv, pentru diasporă se propun doar 139 de secții de votare. ”Eroii” dodoniști ai zilei care au sfidat legea într-un mod atât de obraznic. Vom contesta hotărârea vădit ilegală în justiție”, a scris deputatul PAS, Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Totodată, parlamentarul spune că examinează posibilitatea depunerii unei plângeri penale pe numele secretarului general al CEC, Maxim Lebedinschi, cel care a insistat ca numărul secțiilor de vot din diaspora să fie același ca și la ulimul scrutin.

„De asemenea, examinez posibilitatea depunerii plângerii penale pe numele lui Maxim Lebedinschi. Încălcarea unor norme imperative ale legii nu poate fi lăsată fără niciun fel de acțiuni. În același timp, această hotărâre este primul pas în direcția fraudării alegerilor. Iar fraudării trebuie să ne opunem. Și ne vom opune”, a precizat alesul poporului.

Litvinenco susține că decizia de astăzi a CEC este un prim „pas” spre fraudarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Cel mai grav lucru este acela că decizia CEC pune bazele fraudării alegerilor. Nu poate fi nici vorbă de alegeri libere și corecte dacă oamenilor din start le este îngrădit dreptul de vot. Crede Maxim Lebedinschi că poate frauda? Poate să creadă el ce vrea. Atât el, cât și Dodon. Sunt sigur însă că cetățenii Republicii Moldova nu le vor permite asta”, a punctat deputatul PAS.

Precizăm că, după mai bine de două ore de dezbateri, CEC a adoptat astăzi decizia privind numărul secțiilor de votare pentru diasporă. Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi deschise 139 secții de votare, așa cum a fost la alegerile prezidențiale din 2020, asta în condițiile în care Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram