O femeie de 124 de ani din India, care ar fi cea mai în vârstă persoană din lume, a primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, scrie digi24.ro.

NDTV spune că Rehtee Begum, din districtul Baramulla, s-a numărat printre cele peste 9.000 de persoane din zonă vaccinate miercuri, 2 iunie.

Oficialii au anunțat că a fost vaccinată o persoană de 124 de ani, însă nu au prezentat dovada vârstei ei. Însă, Departamentul de Informații și Relații Publice (DIPR) din Jammu și Kashmir a postat pe rețelele sociale o fotografie cu Begum primind prima doză, iar în postare se spune că are 124 de ani.

Dacă vârsta anunțată de oficialități este adevărată, Begum este cea mai bătrână persoană din lume din lume.

Rehtee Begum a fost vaccinată în cadrul unei campanii door-to-door a autorităților medicale indiene. Vârsta femeii a fost stabilită în baza unui card de la serviciile sociale, însă familia nu a prezentat o dovadă suplimentară în acest sens.

Conform Guinness Book, cea mai în vârstă persoană în viață din lume este Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, din Japonia. Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a fost Jeanne Louise Calment din Arles, Franța, care a murit la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.

La începutul acestui an, cea mai în vârstă persoană din Europa a reușit să supraviețuiască coronavirusului. Franțuzoaica Lucile Randon a sărbătorit împlinirea a 117 ani pe data de 11 februarie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!