/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cum răspunde Lebedinschi atenționării aduse de SIS, privind secțiile de vot din Bender și Corjova

07 iunie 2021, ora 19:39

Comisia Electorală Centrală (CEC) și-ar putea revizui hotărârea de a deschide secții de vot în municipiul Bender și comuna Corjova din raionul Dubăsari, în cazul în care Comisia Unificată de Control (CUC) va anunța că nu este posibil aceasta și că ar putea provoca unele riscuri. Despre aceasta a declarat secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi, pentru unimedia.info.

Asta în contextul în care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a atenționat CEC-ul despre existența unor riscuri la adresa securității naționale, în urma deschiderii secțiilor de vot în cele două localități, la viitorul scrutin parlamentar.

Cele două localități sunt controlate parțial de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, iar CEC a propus ca două secții de vot să fie deschise la Bender și una la Corjova. Secretarul a spus că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comunicat că sunt forțe destule care pot fi introduse în aceste localități pentru a asigura securitatea publică, însă, ultimul cuvânt rămâne după CUC.

„Secțiile de votare, preconizate pentru segmentul stânga Nistrului, se deschid cu avizul prealabil al Biroului pentru Reintegrare. CEC a solicitat avizul acestora, iar dumnealor au atenționat cu privire la două secții de vot, din Bender și din Corjova, și au spus că urmează a fi consultat MAI-ul cu privire la posibilitatea asigurării ordinii publice.

MAI ne-a spus că în principiu au suficiente forțe pentru aceste două localități și că urmează a fi discutată în cadrul CUC posibilitatea introducerii forțelor suplimentare în aceste două localități. Dacă CUC va spune că este ok, atunci este ok, dacă dumnealor vor spune că nu este posibil și poate să provoace unele riscuri, CEC o să-și revadă această hotărâre”, a declarat Maxim Lebedinschi.

Mai mult, secretarul a spus că a aflat din comunicat despre avertizarea făcută de SIS și că niciun aviz nu a parvenit la adresa instituției, deși, există un colaborator desemnat în comunicarea între CEC și SIS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram