Cunoscutul artist Iurie Sadovnic a decedat după ce s-ar fi împușcat în cap. Informația a fost confirmată de reprezentanții de la Poliție.

Tragedia s-a produs în această după amiază. Oamenii legii au fost alertați de către soția acestuia.

„Inspectoratul de politie a sec. Botanica a fost sesizat la ora 14:21, precum ca intr un apartament a fost depistat cadavrul unui barbat. La fata locului imediat sa deplasat grupa operativa pentru stabilirea tuturor circumstantelor fiind solicitat si medicul legist”, se menționează într-o notă informativă de la Poliția Capitalei.

Femeia le-a spus polițiștilor că soțul ei era singur acasă în momentul în care s-ar fi împușcat.

Arma cu care a fost efectuată împușcătura era deținută legal. Pe acest caz a fost pornit un proces penal, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic avea 69 de ani. Cântărețul s-a născut în data de 14 decembrie 1951 în localitatea Jura, raionul Râbnița. A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul”, (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău. În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993.

Iurie Sadovnic este cunoscut și apreciat în special pentru șlagărul „Dragă, o Tee”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!