/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ „Ajunge cât am fost călcați în picioare”. AUR s-a lansat în campania electorală pentru scrutinul din 11 iulie

missing
07 iunie 2021, ora 12:19

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a lansat astăzi, 7 iunie, în campania electorală. Evenimentul a avut loc în fața Monumentului în Memoria Victimelor Deportărilor Regimului Comunist de Ocupație din scuarul Gării Feroviare din Capitală. 

În cadrul evenimentului de lansare în campania electorală, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi, a declarat că AUR este un partid pan-românesc, cu viziuni pro-europene, care a trecut Prutul pentru a consolida mișcarea unionistă din Republica Moldova și a le oferi alegătorilor șansa unei vieți mai bune împreună cu România.

„Partidele nu mai vorbesc de România, nu mai vorbesc de integrarea europeană, nu spun nimic despre regiunea transnistreană. Există un acord tacit și de aceea atacă cu toții AUR. Ajunge cât am fost călcați în picioare. Este timpul să ne ridicăm din genunchi și să fim stăpâni la noi acasă”, a declarat Bilețchi.

„Scopul AUR în politica din Republica Moldova este să blocheze o coaliție pro-est. AUR va dejuca aceste planuri, întrucât singurul viitor al Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, împreună cu România. Nu vom tolera alianțe de compromise, a menționat Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvați Basarabia, parte a AUR.

După evenimentul de lansare în campania electorală, reprezentanții AUR au pornit la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru a protesta față de decizia CEC de a limita numărul secțiilor de vot în diaspora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram