UPDATE: Protestatarii se îndreaptă în aceste momente la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC) unde vor protesta împotriva deciziei CEC privind numărul secțiilor de vot deschise în afara țării la scrutinul din 11 iulie curent

Zeci de oameni protestează la sediul Consiliului Concurenței, fiind nemulțumiți de scumpirile în lanț la carburanți. Aceștia scandează „jos mafia”, „demisia” și „la pușcărie”. Protestul este organizat de Platforma Demnitate și Adevăr, iar la CC este prezent Andrei Năstase, liderul formațiunii, deputații Alexandr Slusari, Dinu Plângău, Inga Grigoriu și alții.

„În timp ce Consiliul Concurenței tace, noi achităm prețuri exagerate. Cerem sancționarea celor care au făcut acele înțelegeri de cartel” a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Deputatul Alexandr Slusari, a menționat că din cauza înțelegerilor de cartel, în ultima jumătate de an prețurile la carburanți au fost majorate de șase ori.

„În Ucraina benzina e cu doi lei mai ieftină ca la noi, la fel și în România. Ce să le spunem șoferilor, agricultorilor? Că acești nesimțiți își bat joc de noi. În mod normal toți agricultorii și șoferii trebuie să protesteze, prețurile sunt nesimțite. Cerem ca timp de cinci zile, să fie luată decizia de amendare a acestor nesimțiți și ca ANRE, care e complice, să aprobe metodoloigia și să plafoneze prețurile”, a precizat Slusari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!