/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Votul în diaspora. Ministerul de Externe se abține de la declarații politice, dar spune că a avizat pozitiv deschiderea a 162 de secții de votare

missing
07 iunie 2021, ora 12:43

După ce Comisia Electorală Centrală a aprobat o hotărâre prin care s-a decis deschiderea a doar 139 de secții de vot în diasporă, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a luat act de decizia dată și conform atribuțiilor va dispune măsurile necesare în vederea asigurării dreptului constituțional la vot în condiții de siguranță, cu respectarea normelor sanitare și de ordine publică în țările de reședință.

Totodată, într-un comunicat de presă, reprezentanții ministerului se abțin de la comentarea declarațiilor politice, dar vine cu următoarele precizări și anume că demersul privind constituirea a 162 de secții de votare în afara țării a fost examinat favorabil de MAEIE.

„Ministerul a luat act de lista propusă de Comisia Electorală Centrală privind constituirea a 162 de secții de votare și a confirmat că dispune de capacitățile logistice necesare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, inclusiv conform propunerilor inițiale transmise pe 25 mai 2021, adică 191 de secții de votare. Hotărârea adoptată în ședința extraordinară din 5 iunie de către Comisia Electorală Centrală privind constituirea a 139 de secții de votare în străinătate nu a fost avizată în prealabil de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene”, se arată în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram