/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Câte țări recunosc certificatele de vaccinare din Republica Moldova

missing
08 iunie 2021, ora 15:37

Doar două țări recunosc certificatele de vaccinare din Republica Moldova. Este vorba de Ungaria și Ucraina. Informația a fost făcută publică de către coordonatoarea Campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, Ninel Revenco. 

„Sunt discuții intense pentru recunoașterea certificatelor de vaccinare în afara țării. Certificatele sunt recunoscute în Ucraina, în Ungaria. Se duc discuții cu ambasadele și guvernele altor țări pentru a recunoaște certificatele din Republica Moldova”, a menționat Ninel Revenco în cadrul unei conferințe de presă.

Până astăzi, 480.330 persoane au fost imunizate împotriva noului virus. Potrivit datelor prezentate de secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, cazurile de infectare cu COVID-19 s-au redus cu 35% față de săptămâna precedentă, iar rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la 10,7%.

„La moment, sunt deschise peste 520 de puncte de vaccinare în toată țara. Toate Centrele dispun de doze suficiente de vaccin împotriva COVID-19. La fel, în prezent, au loc discuții cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind adaptarea Certificatelor de Vaccinare, eliberate de instituțiile responsabile din Republica Moldova, la standardele Certificatului European de Vaccinare. De menționat că Certificatele de Vaccinare din Republica Moldova conțin toate variabilele necesare în acest sens, cu asigurarea tuturor datelor de protecție”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram