/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ultima Oră! CEC a aprobat deschiderea mai multor secții de votare în diaspora

missing
08 iunie 2021, ora 15:50

Comisia Electorală Centrală a decis în ședința de marți, 8 iunie să deschidă în străinătate cu șapte secții de votare mai mult decât a stabilit la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, în diaspora vor funcționa 146 de secții de votare. Decizia a fost luată după hotărârea de sâmbătă a CEC de a deschide doar 139 de secții de votare peste hotarele Republicii Moldova, în loc de 190, cât a propus Ministerul de Externe, a provocat o serie de nemulțumiri, dar și proteste.

Astfel, membrii CEC au decis să deschidă unele secții de votare noi în diaspora, iar pe altele să le reorganizeze. A fost majorat numărul de secții în Londra, Frankfurt, Paris și Berlin. Hotărârea de astăzi nu a mulțumit pe toată lumea.

„Acest proiect vrea să mimeze îmbunătățirea situației, dar asta nu o rezolvă”, a spus Dumitru Pavel, membru CEC, care nu a susținut propunerea.

„Vreau să menționez că acesta nu a fost un consens, ci o soluție cât de cât pentru a spăla murdăria pe care a făcut-o conducerea CEC”, a menționat membrul CEC Sergiu Gurduza după aprobarea celor 146 de secții de votare.

Acestuia i-a fost închis microfonul fiind acuzat de președintele CEC, Dorin Cimil, de declarații populiste.

„În data de 5 iunie, eu am venit cu propunerea de a majora numărul secțiilor de vot, 162 de secții de vot, proiectul nu a fost susținut. Sergiu Gurduza nu a participat, din anumite motive inventate, la proiect. Astăzi a venit cu un proiect de 145 de secții de vot, pe care l-a catalogat un proiect de compromis și a venit cu învinuiri în privința mea, precum că din cauza mea nu ar fi fost susținut proiectul anterior și în general, proiectul dat. Opțiunea mea a fost pentru 162 de secții, dar astăzi am susținut 145”, a precizat Dorin Cimil pentru tv8.md.

Amintim că în data de 11 iulie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram