/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO DOC/ Din ce bani este finanțat partidul lui Tkaciuk? „Am împrumutat 25 de mii de lei de la sora mea”

missing
08 iunie 2021, ora 23:18

Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic (PACC), condus de fostul comunist Mark Tkaciuk este finanțat prin donații de la cetățeni și antreprenori. Despre aceasta a declarat liderul PACC, Mark Tkaciuk, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, care a precizat că personal investește resurse financiare în partid. Mai mult decât atât, Tkaciuk ar fi împrumutat bani de la sora sa pentru a susține în continuare activitatea formațiunii.

„Toate încasările din contul electoral provin în mod legal de la cetățeni și antreprenori patrioți. Ei fac tot ce este posibil și accesibil astfel încât un partid precum Congresul Civic să acceadă în Parlament și să ofere o platformă pentru toți oamenii care sunt interesați de schimbări în țară” a declarat Tkaciuk în platoul TV8.

Fiind întrebat despre veniturile pe care le are la moment, fostul comunist a spus că trăiește modest, nu deține un automobil, iar casa în care locuiește este una simplă. Totodată, Tkaciuk a precizat că a împrumutat 25.000 de lei de la sora sa care se află în Moscova pentru a face o donație formațiunii.

Conform raportului financiar al formațiunii, Tkaciuk a donat partidului 25 de mii de lei. Totodată și Iurie Muntean, candidat la funcția de deputat pe listele partidului, la fel a făcut o donație în sumă de 25 de mii de lei.

Potrivit declarației de avere, Mark Tkaciuk, pentru anul 2020 a indicat că a obținut aproximativ 60 de mii de lei, ceea ce reprezintă un salariu de aproximativ de cinci mii de lei lunar. Acesta m-ai declară un apartament pe care l-ar fi primit ca donație în 2011 și care valorează puțin peste 487 de mii de lei. Fostul comunist declară și un teren pe care l-a obținut în 2010 și care valorează puțin peste 23 de mii de lei.

Precizăm că, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit informațiilor, primele zece persoane care se vor regăsi pe lista Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic sunt Iurie Munteanu, Alla Rebeja, Mark Tkaciuk, Zurab Todua, Mihail Poleanschi, Anastasii Pavlov, Galina Șelari, Angela Russu, Raisa Spinovschi și Eduard Zlatovcen.

Mai jos puteți vedea emisiunea „Politica Nataliei Morari” cu participarea lui Mark Tkaciuk.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram