Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi nu consideră o problemă deschiderea peste hotarele țării a mai multor secții de votare pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit lui Ciocoi, Ministerul de Externe de la Chișinău, responsabil de organizarea votului în diaspora, poate crea atâtea secții de votare cât sunt necesare, pentru ca oamenii să poată vota și să fie evitată formarea cozilor.

„Nu este nevoie de atât de mulți bani. Rămâne de văzut exact, de comun acord, care este realmente numărul optim de secții necesar pentru cetățenii noștri.CEC achită doar plățile pentru membrii birourilor electorale, restul activităților le preia Ministerul de Externe. Practic, nu există limite financiare pentru a deschide orice număr de secții de votare pe care îl poate acoperi Ministerul Afacerilor Externe prin surse logistice proprii”, a declarat Aureliu Ciocoi la „Cutia Neagră” de la TV8.

Declarația premierului interimar al țării vine după ce anterior, secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, a spus că financiar, statul nu își permite să creeze mai mult de 146 de birouri de electorale în diaspora.

Ciocoi a mai sugerat că între Ministerul de Externe și CEC nu ar fi existat suficientă înțelegere.

„Ar fi fost corect dacă s-ar fi analizat la rece situația de la prezidențiale și s-ar fi majorat numărul secțiilor cel puțin în unele localități, pentru a nu fi create cozi. Sperăm la o cooperare mai strânsă cu CEC. Eu aș pleda și pentru o discuție în format închis, pentru a vedea numărul de secții realmente necesar”, a mai specificat Ciocoi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!