/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Joi, ultima zi în care alegătorii pot depune cereri privind declararea noului loc de ședere

missing
09 iunie 2021, ora 09:59

Joi este ultima zi în care cetățenii pot depune cereri la administrația publică locală pentru a declara locul nou de ședere, cu scopul de a vota la o altă secție, decât conform domiciliului sau reședinței valabile. 

Comisia Electorală Centrală (CEC) menționează că pentru a putea vota la o altă secție, decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Procedura dată permite alegătorului să fie înscris în lista electorală de bază a secției de votare conform locului nou de ședere declarat și să-și poată exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare.

Declarațiile depuse la scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc pe 11 iulie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram