Ploile torențiale înregistrate în ultima perioada au provocat mai multe prejudicii în unele localități din raioanele Căușeni și Florești. În prezent, Comisiile pentru situații excepționale evaluează pagubele materiale provocate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 de hectare de livezi și 85 de hectare de culturi agricole, inclusiv 45 de hectare de porumb și 40 de hectare de coacăză.

Ploaia a afectat și 108 hectare de legume și 495 de hectare de livezi din localitatea Cunicea din raionul Florești, iar în Ghindești precipitațiile au distrus 60 de hectare de sfeclă de zahăr și 130 de hectare de floarea soarelui.

Precipitațiile nu contenesc. Meteorologii ne promit pentru miercuri, 9 iunie ploi cu descărcări electrice în centrul și la nordul țării. La sud va fi cer variabil. Vântul va sufla din direcția nord-vest, iar presiunea atmosferică va fi normală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!