/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Ploaia cu grindină a făcut prăpăd la Căușeni și Florești. Hectare de livezi și culturi agricole, puse la pământ

missing
09 iunie 2021, ora 09:03

Ploile torențiale înregistrate în ultima perioada au provocat mai multe prejudicii în unele localități din raioanele Căușeni și Florești. În prezent, Comisiile pentru situații excepționale evaluează pagubele materiale provocate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în raionul Căușeni, satul Grădinița, precipitațiile abundente cu grindină au afectat 40 de hectare de livezi și 85 de hectare de culturi agricole, inclusiv 45 de hectare de porumb și 40 de hectare de coacăză.

Ploaia a afectat și 108 hectare de legume și 495 de hectare de livezi din localitatea Cunicea din raionul Florești, iar în Ghindești precipitațiile au distrus 60 de hectare de sfeclă de zahăr și 130 de hectare de floarea soarelui.

Precipitațiile nu contenesc. Meteorologii ne promit pentru miercuri, 9 iunie ploi cu descărcări electrice în centrul și la nordul țării. La sud va fi cer variabil. Vântul va sufla din direcția nord-vest, iar presiunea atmosferică va fi normală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram