/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Curtea de Apel se va expune astăzi asupra primei decizii CEC, privind numărul secțiilor deschise în afară țării

missing
10 iunie 2021, ora 09:46

Curtea de Apel Chișinău se va expune astăzi asupra primei decizii a Comisiei Electorale Centrale (CEC), privind deschiderea a 139 de secții de vot în afara țării. Asta după ce contestații în acest sens au depus Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Unității Naționale (PUN) și Blocul Renato Usatîi.  

Cererile depuse de către cele trei formațiuni au fost conexate într-un singur dosar. Magistrații urmează să se întrunească la ora 10:00.

La ședința trecută, judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților lui Renato Usatîi privind recuzarea judecătorului Anatolie Minciună.

Anatolie Minciună este magistratul care în 2014 a decis eliminarea din cursa electorală a formațiunii politice conduse de Renato Usatîi – Patria. „Este o tragedie pentru cetățeni”, a punctat Usatîi.

Pe fundalul protestelor, CEC a decis marți să deschidă cu șapte secții de vot mai mult în diasporă, astfel încât, numărul acestora a ajuns la 146.

Platforma DA, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Blocul Renato Usatîi consideră nedreaptă această decizie a CEC-ului și au anunțat că vor contesta și această hotărâre la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Ministerul de Externe a propus să fie deschise 190 de secții de vot în diasporă, iar premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi a spus că sunt resurse financiare destule pentru a asigura aceasta.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram