/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor susține că PAS foloseşte imaginea preşedintei Sandu în campania electorală. Au depus o sesizare la CEC

missing
10 iunie 2021, ora 13:57

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus o contestație la CEC în care afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Sandu în campania electorală. În context, aceștia solicită CEC să constate că PAS a utilizat resursele administrative, prin implicarea președintei Sandu și a imaginii acesteia într-unul din materialele agitaționale.

Potrivit sesizării, membrii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor cer ca PAS să primească un avertisment pentru că au folosit imaginea șefei statului și să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale.

În sesizare, se anexează și buletinul informativ al PAS, acesta ar avea un tiraj de 100.000 de pliante.

Comisia Electorală Centrală trebuie să se expună în cinci zile.

Precizăm că, observatorii Promo-LEX au constatat în ultimul raport de monitorizare că a sporit numărul încălcărilor raportate de către observatorii Promo-LEX. Astfel, în perioada 26 mai 2021 – 8 iunie 2021, au fost raportate cel puțin 42 de cazuri ce pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative (implicarea angajaților din sectorul public în activități de campanie electorală – 27 de cazuri; asumarea meritelor pentru lucrări/servicii efectuate din bani publici – 3 cazuri; organizarea întrunirilor electorale în cadrul instituțiilor de stat, cu angajații acestor instituții, în timpul orelor de muncă a acestora – 12 cazuri), de către: BECS – 34 cazuri, PDM – 4 cazuri, PAS – 2 cazuri, BERU și PDCM – câte 1 caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram