Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus o contestație la CEC în care afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Sandu în campania electorală. În context, aceștia solicită CEC să constate că PAS a utilizat resursele administrative, prin implicarea președintei Sandu și a imaginii acesteia într-unul din materialele agitaționale.

Potrivit sesizării, membrii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor cer ca PAS să primească un avertisment pentru că au folosit imaginea șefei statului și să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale.

În sesizare, se anexează și buletinul informativ al PAS, acesta ar avea un tiraj de 100.000 de pliante.

Comisia Electorală Centrală trebuie să se expună în cinci zile.

Precizăm că, observatorii Promo-LEX au constatat în ultimul raport de monitorizare că a sporit numărul încălcărilor raportate de către observatorii Promo-LEX. Astfel, în perioada 26 mai 2021 – 8 iunie 2021, au fost raportate cel puțin 42 de cazuri ce pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative (implicarea angajaților din sectorul public în activități de campanie electorală – 27 de cazuri; asumarea meritelor pentru lucrări/servicii efectuate din bani publici – 3 cazuri; organizarea întrunirilor electorale în cadrul instituțiilor de stat, cu angajații acestor instituții, în timpul orelor de muncă a acestora – 12 cazuri), de către: BECS – 34 cazuri, PDM – 4 cazuri, PAS – 2 cazuri, BERU și PDCM – câte 1 caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!