Platforma DA spune că se va adresa Curții Supreme de Justiție, după ce instanța a declarat inadmisibilă cererea prin care formațiunea a contestat decizia CEC privind majorarea numărului secțiilor de votare în regiunea Transnistreană, inclusiv în zone necontrolate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, Platforma DA spune că va cere sancțiuni disciplinare pentru judecătorii care au examinat cauza.

Cu privire la acest subiect, Misiunea de Observare a Promo-LEX spune că deși la alegerile pentru funcția de Președinte din 2020 au votat mai puțini alegători din regiunea Transnistreană decât la parlamentarele din 2019, pentru scrutinul din 11 iulie 2021 au fost organizate cu două secții de vot.

În context, Promo-LEX atrage atenția asupra faptului că, 2 SV au fost create în orașul Bender și 1 SV în satul Corjova, în condițiile în care autoritățile statului nu au un control efectiv asupra acestor localități, existând astfel riscuri semnificative (exprimate inclusiv de Serviciul de Securitate și Informații și Biroul Politici de Reintegrare) pentru securitatea procesului electoral și a participaților la acesta.

Menționăm că CEC a decis deschiderea a 44 de secții de votare la alegerile anticipate pentru locuritorii dn stânga Nistrului

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!