Secretara Consiliului local al orășelului Vadul lui Vodă, mun. Chișinău, a făcut în anul 2020 cumpărături scumpe, a căror valoare depășește cu mult veniturile sale legale – două mașini și două terenuri. Potrivit moldovacurată.md, secretara a refuzat să răspundă la întrebările privind noile achiziții, însă a menționat scurt că o ajută părinții. Autoritatea Națională pentru Integritate a comunicat că s-a autosesizat.

Ludmila Chetrari, secretara Consiliului local Vadul lui Vodă, a indicat, în declarația de avere pentru anul trecut, faptul că a cumpărat două terenuri agricole, fiecare la același preț – de 100 000 de lei (în jur de 5 000 de euro), chiar dacă suprafețele diferă foarte mult. Un teren are suprafața de 0, 094 ha, iar altul – de 0, 543 ha.

Cumpărături ce depășesc de aproape două ori venitul legal

Tot în anul 2020 Ludmila Chetrari a cumpărat două mașini – o Skoda Superb fabricată în anul 2011, și un Renault Megan fabricat în 2012. Skoda a costat 100 000 de lei (în jur de 5 000 de euro), iar Renault Megan – 66 802 lei (în jur de 3 000 de euro).

Singurele venituri pe care le declară secretara consiliului local Vadul lui Vodă sunt salariul de la Primărie – 153 540 de lei și 24 000 de lei pensia alimentară pentru copii. Astfel, valoarea totală a cumpărăturilor declarate de Ludmila Chetrari în anul 2020 este de 366 802 lei, ceea ce depășește de aproape două ori venitul său legal.

Moldovacurată.md a solicitat un comentariu Ludmilei Chetrari despre cumpărăturile sale, femeia le-a răspuns că nu are timp „pentru asta”, dar a precizat că a fost ajutată de părinți.

Ludmila Chetrari exercită funcția de secretar al Consiliului local Vadul lui Vodă din anul 2007.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!