Platforma DA solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, informații privind procesele penale ale persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare a Aeroportului, Air Moldova, GSA.

Vicepreședintele formațiunii, deputatul Igor Munteanu, a semnat un demers în acest sens.

„E timpul sa aflăm nume și învinuiri. Pe dosarele de rezonanță care ne-au încărunțit. Vrem ca aceste nume sa fie pronunțate apăsat de actualul Procuror General. E ultima lui șansă. Au trecut ani de cercetare penală și control judiciar. Miercuri, am solicitat Procurorului general să ne comunice care este statutul procesual penal al persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare al Aeroportului, AIR Moldova, GSA”, a menționat acesta.

Munteanu cere informații privind statutul persoanelor oficiale care au contribuit la realizarea jafului secolului:

„La fel, am cerut sa știm calificarea penală a persoanelor din Guvernul RM care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susținere pentru deponenții celor trei bănci sistemice, BEM, BS și Unibank. Asta cer toți cetățenii onești din RM”.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru tv8.md că „confirmă recepționarea respectivei solicitări, aceasta urmând a fi examinata în condițiile legii”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!