Odată cu alegerile parlamentare din luna iulie, în localitatea Dancu din raionul Hâncești se va desfășura și un referendum local, a anunțat Comisia Electorală Centrală. Asta după ce un grup de cetățeni cer demisia primarului. Localnicii se plâng că acesta, în loc să le rezolve problemele, și-ar face interesele proprii la primărie. Chiar dacă a fost ales deja pentru al patrulea mandat, oamenii spun că drumurile tot rele au rămas, iar de apă potbilă și apeduct – nici vorbă. De partea cealaltă, primarul este convins că, după referendum, fotoliul de la cârma primăriei nu-i va fi clintit.

Comisia Electorală Centrală a anunțat, astăzi, că pe 11 iulie, odată cu desfășurarea scrutinului electoral pentru alegerile parlamentare, în localitatea Dancu din raionul Hâncești va fi organizat și un referendum local. Oamenii din localitate se plâng că primarul își face interesele personale, la primărie, și nu se ocupă de nevoile lor. Asta deși, în campania electorală le promitea marea și sarea. Vladimir Pretuleac a ajuns în vizorul presei, după scandalul cu drumurile din localitate. Mai exact primarul ar fi profitat de Programul drumuri bune pentru Moldova, redenumit în acest an de către socialiști în Drumuri bune pentru toți. Oficialul a convins antreprenorul care executa lucrările să construiască o porțiune de drum, care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină, chiar dacă Consiliul local decidea, în două rânduri, cu totul altceva.

Ca să ajungă asfalt până la poarta primarului, localnicii susțin că s-a renunțat la alte segmente de drum, fiind scurtat inclusiv drumul de acces spre cimitir, reparat și el în cadrul programului. Despre acest lucru ne-a spus și această femeie, care este membră a Consiliului local.

Între timp, druml central din localitate este ciuruit de gropi, iar mașinile nu se văd din colb, nemaivorbind de alte drumuri, care duc pe la casele sătenilor.

Primarul localității, Vladimir Pretuleac, nu a fost de găsit în biroul de la primărie, însă ne-a răspuns la telefon. Acesta susține că totul a fost executat conform legii și deciziei Consiliului, lucru negat de aleșii locali.

Cât despre referendum, Pretuleac este sigur că va ieși învingător și de această dată.

Ziarul de Gardă a scris că, în martie, Procuratura raionului Hâncești a pornit o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu comis pe parcursul anului 2020 de către conducerea Primăriei Dancu, raionul Hâncești, în procesul de reparație a drumului care duce spre casa primarului. Vladimir Pretuleac a negat, însă, că ar figura în vreun dosar. Acesta este primar în localitatea Dancu raionul Hâncești din anul 2007, acum fiind la al patrulea mandat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!