Un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de oamenii legii după ce a sunat la 112 și a anunțat că mai multe instituții de stat ca Președinția, Centrul Național Anticorupție sau Procuratura ar fi minate. Incidentele au avut loc în noaptea de 10 iunie, în jurul orei 22:50.

Potrivit poliției, în total bărbatul a făcut 11 apeluri prin intermediul serviciului 112, unde a comunicat informații false că mai multe instituții a statului, se află obiecte explozibile.

La adresele indicate imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la ,,Bombteh”. Urmare a verificării de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bombteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

La scurt timp, suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat, pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. Bărbatul și-a recunoscut vina, comunicând că a efectuat apelurile pentru a verifica eficiența și timpul de reacție al serviciilor specializate.

Actualmente bărbatul se cercetează în stare de libertate, iar pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!