/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

/VIDEO/ Șoferii, nemulțumiți de noile scumpiri la carburanți. Ce spun reprezentanții ANRE

missing
12 iunie 2021, ora 21:05

Prețurile la carburanți au explodat din nou. O rețea de stații PECO a afișat noi tarife la panou. Astfel, benzina de tip A 95 s-a scumpit cu 41 de bani și a ajuns să coste 20.66 de bani pentru un litru. Șoferii sunt nemulțumiți, cu atât mai mult că aceasta este a opta majorare a prețurilor din ultima jumătate de an. Conducătorii auto spun că autoritățile ar trebui să intervină pentru a stabiliza prețurile. De cealaltă parte, reprezentanții Agenției pentru Reglementare în Energetică ne-au spus că luni se vor întruni în ședință pentru a aproba proiectul privind plafonarea prețurilor.

„Dacă ieri, prețul pentru un litru de benzină A 95 costa 20 de lei și 25 de bani. Astăzi, prețul a crescut cu 41 de bani. Astfel că acest tip de combustibil, care de altfel este cel mai des folosit de către șoferi, a ajuns să coste 20 de lei și 66 de bani.”

Șoferii se plâng că noile prețuri le golesc buzunarele. Aceștia spun că autoritățile ar trebui să intervină ca să stabilizeze prețurile.

Asta este foarte rău. Mai departe nu are unde. E un adevărat dezastru.

Probabil ar trebui odată moldovenii să se răscoale, probabil ar schimba ceva.

În decurs de două luni și jumătate aproape cinci lei, asta este foarte mult.

– Trăim în Moldova. – Cum vi se pare? – Foarte urât, sincer foarte urât.

Cred că oamenii și guvernanții ar trebui să ia atitudine. Suntem nemulțumiți, dar dacă există necesitate. Nu avem altceva de ales.

Contactați telefonic, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ne-au comunicat că luni se vor întruni în ședință pentru a aproba proiectul privind plafonarea prețurilor la carburanți. De cealaltă parte, șefa direcției Concurență Neloială a Consiliului Concurenței nu a vrut să ne ofere un comentariu în legătură cu aceste scumpiri și ne-a îndemnat să revenim luni pentru o reacție. Amintim că în luna aprilie, Parlamentul a votat în lectură finală proiectul privind plafonarea prețurilor la carburanți. Totodată pe 20 mai, ANRE s-a întrunit pentru o primă rundă de consultări privind elaborarea noii metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Scumpirile în lanț ale carburanților au început la mijlocul lunii decembrie și nu au mai încetat. Prima dată, prețurile au crescut, în medie, cu 60 de bani. La mijlocul lunii ianuarie au fost anunțate prețuri și mai mari, iar ultima scumpire a carburanților a avut loc în mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram