/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

La cinematograf sau la teatru? Piesele care vor fi jucate astăzi de actorii de la Chișinău și filmele la care poți merge 

13 iunie 2021, ora 14:26

Seara de duminică poate fi petrecută diferit. Dacă până nu demult, din cauza pandemiei, distracțiile și metodele de a petrece timpul liber erau limitate. Astăzi poți alege să închei weekend-ul cu o ieșire la film sau cu vizionarea unei piese de teatru. Actorii teatrelor de la Chișinău au pregătit pentru public atât comedii, cât și drame. Dacă alegi să mergi la cinematograf, poți privi sau comedia „Cruella” sau filmul de acțiune „Furios și iute 9”. 

Teatrul „Geneza Art” te invită astăzi la piesa „Invitație la vals”, care va începe la ora 19:00. Un spectacol – mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului. „Omul care caută adevăruri, e asemeni unui nefericit care valsează pe un teren minat”. O drama omenească despre mândrie și frica de a iubi prea mult, se arată în descrierea piesei.

Tot astăzi, pe scena Teatrului „Luceafărul” se va juca și piesa „Fazanul”, care va începe la ora 18:30. Titlul comediei este inspirat din jocul Fazan – un joc de cuvinte de abilitate mintală pentru doi sau mai mulți jucători ; cel care pierde, primește titlul de Fazan.

La Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale se va juca piesa „Hoțul”, care va putea fi urmărită începând cu ora 18:30. „Un hoț intră noaptea într-un apartament bogat. El este atât de sigur că proprietarii și-au părăsit cuibușorul pentru mult timp, încât operează printre obiectele de lux aflate în locuință fără grabă, foarte lejer, reușind chiar, pe parcurs, să se certe cu soția sa la telefon. Locuința pe care și-a propus să o prade el o numește, cu nonșalanță și umor, „locul său de muncă””, se menționează în descrierea spectacolului.

Actorii de la Teatrul „Alexei Mateevici” vor juca astăzi piesa Martiri. Spectacolul poate fi urmărit începând cu ora 18:00. Piesa MARTIRI reflectă fundamentalismul și omul contemporan, comportamentul extrem și limitele pe care și le pune singur în față, repercusiunile fanatismului și rostul minților deschise în societatea mileniului trei, precum și ignoranța sistemului educațional față de adevăratele pericole din instituțiile de învățământ.

Amatorii de film pot alege să privească un film la cinematograf, care și-au deschis ușile. Astăzi vor fi proiectate – „Fără zgomot” (A Quiet Place), „Cruella”, „Tom și Jerry” sau „Furios și iute 9” (Fast&Furious).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram