/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Banii din contrabanda cu țigări se duc inclusiv pentru finanțarea unor partide, spune un ex-șef al Poliției de Frontieră

missing
14 iunie 2021, ora 23:06

Banii proveniți din contrabanda cu țigarete la frontiera Republicii Moldova cu România sunt utilizați inclusiv pentru finanțarea unor partide politice. Asta a spus ex-șeful Poliției de Frontieră Radion Vasiloi, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la „TV8”. 

„Sunt mai multe indicii și bănuieli că acești bani se duc pentru a finanța anumite proiecte politice din Republica Moldova”, a spus fostul șef de la Frontieră. Mai mult, acesta a făcut referire la un raport publicat de autoritățile din România care arată că în lunile ianuarie, februarie și martie curent, ponderea țigaretelor de pe piața neagră, provenite din Republica Moldova, a crescut abrupt cu 12,5% și s-a ridicat la nivelul 21,8%.

„Ultimul raport, care a fost făcut public în luna mai, cu privire la volumul contrabandei de țigări în România, inclusiv și din R. Moldova, arată că din punct de vedere al provenienței produselor de pe piața neagră, ponderea țigaretelor se majorează cu cinci puncte procentuale, până la aproape 60, R. Moldova crește abrupt cu 12,5%”,  a spus Rosian Vasiloi.

Ex-șeful Poliției de Frontieră este de părere că această majorare se datorează faptului că se atestă o relaxare a traficului transfrontalier. „Anul trecut se atestă o diminuare a traficului de țigări, dar e legat de faptul că frontierele au fost închise”, a spus  Rosian Vasiloi.

Datele Poliției de Frontiere ale R. Moldova arată că în 2020, în total, traficul ilicit de țigări a fost de 160 de mii de pachete, cu mult mai puțin decât raportează autoritățile de peste Prut.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram