Ministerul Educației a inițiat o anchetă, în cazul tânărului care a murit, după ce i s-a făcut rău la examenul de Bacalaureat. Între timp, administrația liceului în care acesta a scris examenul, exclude faptul că anume testarea i-ar fi agravat starea de sănătate. Directoarea instituției susține că sălile de examen erau bine aerisite, iar băiatul, deși se simțea rău, nu a leșinat așa cum s-a scris anterior pe rețelele sociale. Acesta ar fi beneficiat de asistență medicală și ar fi mers pe picioarele proprii până la ambulanța, care a fost chemată, pentru a-i acorda ajutor. 

Săptămâna trecută, mai exact marți, tânărul în vârstă de 20 de ani, care își făcea studiile la Colegiul financiar-bancar din Capitală, alături de încă 350 de studenți din aceeași instituție, s-au prezentat la Liceul Bogdan Petriceicu Hașdeu, pentru a susține examenul de Bacalaureat la limba și literatura română.

Peste o oră, băiatul i s-a plâns secretarului comisiei de BAC, că are mari dureri de cap. Directoarea instituției neagă, însă, că tânărului i s-a făcut rău din cauza condițiilor din sala de examinare și că acesta ar fi leșinat, așa cum au scris unii pe rețelele sociale. Aceasta susține că temperatura aerului din încăpere era normală, iar sala – aerisită.

Pentru că situația nu se îmbunătățea, un angajat al liceului l-a condus pe tânăr la punctul medical din instituție, iar acolo s-a aflat că acesta avea tensiunea ridicată.

Medicul a sunat-o și pe mama băiatului, care a spus că știe că copilul său are uneori probleme cu tensiunea arterială și a rugat-o să-i administreze pastilele necesare. Băiatul a stat culcat în jur de jumătate de oră, în cabinetul medical, iar tensiunea acestuia, deși a scăzut pentru o perioadă, a început din nou să crească. Așa că medicul a chemat ambulanța.

Câteva zile mai târziu, directoarea liceului spune că a aflat de la mama băiatului că acesta fusese operat și se află în comă din cauza complicațiilor. Tot atunci, femeile ar fi discutat că tânărul ar putea susține examenul de Bacalaureat la anul viitor, dar nu a fost să fie.

Tânărul a decedat la două zile, după ce a fost operat de medici. Directoarea liceului ne-a spus că Ministerul Educației a inițiat o anchetă pe acest caz, pentru a stabili toate circumstanțele, însă responsabilii de la Minister nu ne-au răspuns pentru un comentariu. Nu este clar nici dacă Poliția Capitalei investighează cazul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!