Termenul de aflare a cetățenilor străini, inclusiv a moldovenilor, în Rusia a fost prelungit până pe data de 30 septembrie 2021. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă. 

Un document în acest sens a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin.

„Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință despre faptul că, în conformitate cu prevederile Decretului Președintelui Federației Ruse nr. 364 din 15 iunie 2021, cetățenii străini, care au intrat în Rusia până la data de 15 martie 2020, și a căror acte de ședere au expirat către 16 iunie 2021, dispun de posibilitatea depunerii unei cereri la instituțiile teritoriale din domeniul migrației al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, în scopul extinderii termenului de aflare legală până la data de 30 septembrie 2021, sau dispun de posibilitatea părăsirii Rusiei în perioada indicată (30.09.2021), fără a fi sancționați”, au precizat reprezentanții misiunii diplomatice.

Anterior, Ambasada Republicii Moldova a anunțat că au fost extinse categoriile de cetățeni străini ce au dreptul de a intra pe teritoriul Rusiei.

Astfel, cetățenii străini, care au rude apropiate, soți, părinți, copii, frați și surori, bunei, nepoți, persoanele tutelate, deținători ai cetățeniei rusești, pot intra în Rusia, în baza actului care ar demonstra gradul de rudenie sau stabilirea tutelei. Regula este valabilă și în cazul decesului unei rude apropiate cu cetățenie rusă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!