Curtea de Apel Chișinău a admis cererea depusă de către Platforma DA cu privire la sesizarea Curții Constituționale (CCM) privind exercitarea  controlului asupra unor prevederi din codul electoral, în legătură cu deschiderea secțiilor de vot în afara țării la alegerile parlamentare anticipate. Examinarea cauzei este amânată până la expunerea CCM.

Astăzi este a cincea zi de când au început ședințele de examinare a contestației privind deciziile CEC din 5 și 8 iunie curent, de a deschide mai puține secții de votare în diasporă. Până acum, această decizie a fost contestată la Curtea de Apel de către șapte formațiuni politice.

Ședința de data trecută a început cu examinarea cererii de recuzare a magistratei Ecaterina Palanciuc, din respectivul complet de judecători. Cererea a fost admisă, iar în locul ei a fost numită magistrata Veronica Negru. Și pe numele acesteia a fost depusă o cerere de recuzare.

Motivul ar fi faptul că Veronica Negru s-a pronunțat anterior pe o altă decizie a Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare în Transnistria și în acest sens PPDA a înaintat deja o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii.

Însă cererea de recuzare a judecătoarei Veronica Negru a fost respinsă. Mai mult, nu a fost acceptată nici cererea de recuzare a magistratului Anatol Minciună, înaintată de reprezentanții Partidului PACE.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!