/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dosarul secțiilor de vot în diasporă: Curtea Constituțională urmează să se pronunțe asupra unor prevederi din codul electoral

missing
15 iunie 2021, ora 11:01

Curtea de Apel Chișinău a admis cererea depusă de către Platforma DA cu privire la sesizarea Curții Constituționale (CCM) privind exercitarea  controlului asupra unor prevederi din codul electoral, în legătură cu deschiderea secțiilor de vot în afara țării la alegerile parlamentare anticipate. Examinarea cauzei este amânată până la expunerea CCM.

Astăzi este a cincea zi de când au început ședințele de examinare a contestației privind deciziile CEC din 5 și 8 iunie curent, de a deschide mai puține secții de votare în diasporă. Până acum, această decizie a fost contestată la Curtea de Apel de către șapte formațiuni politice.

Ședința de data trecută a început cu examinarea cererii de recuzare a magistratei Ecaterina Palanciuc, din respectivul complet de judecători. Cererea a fost admisă, iar în locul ei a fost numită magistrata Veronica Negru. Și pe numele acesteia a fost depusă o cerere de recuzare.

Motivul ar fi faptul că Veronica Negru s-a pronunțat anterior pe o altă decizie a Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare în Transnistria și în acest sens PPDA a înaintat deja o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii.

Însă cererea de recuzare a judecătoarei Veronica Negru a fost respinsă. Mai mult, nu a fost acceptată nici cererea de recuzare a magistratului Anatol Minciună, înaintată de reprezentanții Partidului PACE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram