/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Magistrații de la Curtea de Apel s-au întrunit iarăși în ședință pentru a examina contestațiile privind secțiile de vot în diasporă

missing
15 iunie 2021, ora 09:39

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău s-au întrunit iarăși în ședință pentru a examina contestațiile depuse de către concurenții electorali împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de vot deschise în străinătate la alegerile parlamentare anticipate. 

Ședința de data trecută a început cu examinarea cererii de recuzare a magistratei Ecaterina Palanciuc, din respectivul complet de judecători. Cererea a fost admisă, iar în locul ei a fost numită magistrata Veronica Negru. Și pe numele acesteia a fost depusă o cerere de recuzare.

Motivul ar fi faptul că Veronica Negru s-a pronunțat anterior pe o altă decizie a Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare în Transnistria și în acest sens PPDA a înaintat deja o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii.

Însă cererea de recuzare a judecătoarei Veronica Negru a fost respinsă. Mai mult, nu a fost acceptată nici cererea de recuzare a magistratului Anatol Minciună, înaintată de reprezentanții Partidului PACE.

Menționăm că astăzi este a cincea zi de când au început ședințele de examinare a contestației privind deciziile CEC din 5 și 8 iunie curent, de a deschide mai puține secții de votare în diasporă. Până acum, această decizie a fost contestată la Curtea de Apel de către șapte formațiuni politice.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram