/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/UPDATE/ Prodecana facultăţii de Jurnalism de la USEM, reținută pentru că ar fi cerut unei studente 3000 de lei, eliberată din arest

missing
15 iunie 2021, ora 19:15

UPDATE: 19:15 Purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi a precizat că prodecana a fost eliberată pe motiv de sănătate.

„A intervenit o situație când procurorul a luat act de noi informații referitoare la starea de sănătate a bănuitei, motiv pentru care s-a văzut obligată să o elibereze, printr-o ordonanță”, a menționat purtătoare de cuvânt a CNA.

Prodecana facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Studii Europene din Moldova a fost reţinută, astăzi, în urma unui denunţ, depus de o studentă. Potrivit denunțului, lectorul universitar i-ar fi cerut 3000 de lei pentru o promova la examenul final şi anume susţinerea tezei de licenţă.

„Studenta a declarat că urma să susţină teza de licenţă, doar că la verificarea acesteia, prodecana s-a arătat nemulţumită de calitatea materialului prezentat. Ca să o ajute să promoveze examenul, femeia i-ar fi propus o teză deja scrisă în schimbul a 3000 de lei. Ca să evite transmiterea directă a banilor, suspecta i-a sugerat studentei să-i achite una din ratele creditului, adică 3000 de lei, contractat de aceasta pentru cumpărarea unui telefon cu preţul de aproximativ 28 000 de lei”, se arată într-o notă.

Pentru documentarea cazului a fost deschisă o anchetă, iar în procesul investigaţiilor a fost urmărită achitarea creditului la una din instituţiile de microcreditare din Capitală.

Astăzi, prodecanei i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior, fiind reţinută pentru 72 de ore. Aceasta este bănuită de trafic de influenţă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram