Viceprimara pe domeniul economic din Chișinău, Inga Ionesii, și-a dat demisia. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. 

„Aduc sincere mulțumiri, viceprimarei pe domeniul economic Inga Ionesii, care a făcut parte din echipă, iar împreună am pornit multe lucruri frumoase”, a scris acesta.

În același timp, într-un live, Ceban a spus că „dacă dumneaei va dori să dea detalii, la demisie, cred că o va face. Presupun că ar prefera ca subiectul să rămână discret. În continuare o să colaborăm”.

Potrivit lui Ceban, interimatul funcției va fi exercitat în continuare de șefa cabinetului în domeniu finanțelor, Olga Ursu.

Între timp, Culis Diplomatic scrie că Inga Ionesii este noua șefă a Direcției Management instituțional în cadrul MAEIE. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă:

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă numirea din 10 iunie a doamnei Inga Ionesii în funcția de șefă a Direcției management instituțional, o subdiviziune strategică a ministerului de externe responsabilă de implementare şi promovare a politicii şi procedurilor de personal, managementul documentelor, precum și implementarea agendei e-Transformare. În funcția respectivă, doamna Ionesii va mai coordona procesul de elaborare a bugetului, de evidență contabilă și gestiune financiară, precum și de transparența cheltuirii mijloacelor financiare, asigurarea juridică a ministerului, precum și procesul de achiziții publice de bunuri și servicii. În perioada 2016 – 2020, oficialul a activat în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Estonia, fiind reîncadrată în funcție din rezerva diplomatică a ministerului”.

Inga Ionesii a fost responsabilă de dezvoltarea economico-financiară a municipiului Chişinău, gestionarea patrimoniului municipal, de prestarea de servicii, de activitatea pieţelor agricole, a pieţelor de mărfuri industriale şi pieţelor specializate din municipiu, precum şi de problemele ecologice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!