/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Viceprimarul pe domeniul economic din Chișinău și-a dat demisia. Ceban, despre plecarea Ingăi Ionesii: „Presupun că ar prefera ca subiectul să rămână discret” 

missing
15 iunie 2021, ora 12:12

Viceprimara pe domeniul economic din Chișinău, Inga Ionesii, și-a dat demisia. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. 

„Aduc sincere mulțumiri, viceprimarei pe domeniul economic Inga Ionesii, care a făcut parte din echipă, iar împreună am pornit multe lucruri frumoase”, a scris acesta.

În același timp, într-un live, Ceban a spus că „dacă dumneaei va dori să dea detalii, la demisie, cred că o va face. Presupun că ar prefera ca subiectul să rămână discret. În continuare o să colaborăm”.

Potrivit lui Ceban, interimatul funcției va fi exercitat în continuare de șefa cabinetului în domeniu finanțelor, Olga Ursu.

Între timp, Culis Diplomatic scrie că Inga Ionesii este noua șefă a Direcției Management instituțional în cadrul MAEIE. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă:

„Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă numirea din 10 iunie a doamnei Inga Ionesii în funcția de șefă a Direcției management instituțional, o subdiviziune strategică a ministerului de externe responsabilă de implementare şi promovare a politicii şi procedurilor de personal, managementul documentelor, precum și implementarea agendei e-Transformare. În funcția respectivă, doamna Ionesii va mai coordona procesul de elaborare a bugetului, de evidență contabilă și gestiune financiară, precum și de transparența cheltuirii mijloacelor financiare, asigurarea juridică a ministerului, precum și procesul de achiziții publice de bunuri și servicii. În perioada 2016 – 2020, oficialul a activat în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Estonia, fiind reîncadrată în funcție din rezerva diplomatică a ministerului”.

Inga Ionesii a fost responsabilă de dezvoltarea economico-financiară a municipiului Chişinău, gestionarea patrimoniului municipal, de prestarea de servicii, de activitatea pieţelor agricole, a pieţelor de mărfuri industriale şi pieţelor specializate din municipiu, precum şi de problemele ecologice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram