/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/VIDEO/ Cum comentează PSRM acuzațiile fostului șef al Poliției de Frontieră privind finanțarea partidului din contrabanda cu țigări

missing
15 iunie 2021, ora 20:55

Contrabanda cu țigarete, la frontiera Republicii Moldova cu România, continuă, iar banii proveniți ilegal sunt utilizați inclusiv pentru finanțarea unor forțe politice. Acoperirea schemelor este asigurată de unii liderii socialiști. Sunt acuzațiile aduse de fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, tot el concurent electoral pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate. Socialiștii, solicitați de TV8 pentru o reacție, au calificat declarațiile drept speculații fără temei. 

„Și acum, acești bani, sunt mai multe indicii, mai multe bănuieli, că se duc pentru a finanța anumite proiecte politice din Republica Moldova. (…) Eu cred că sunt conectate la cei care sunt la cârma Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. () Cineva din cârma socialiștilor ar cura schemele de contrabandă sau pur și simplu ar oferi un fel de suport pentru înregistrare”, a menționat Rasian vasiloi în platoul TV8.

Drept reacție, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor, Carmena Sterpu, a calificat declarațiile făcute de Vasiloi drept fabulații.

„Aceste speculații fără temei trebuie tratate ca afirmații gratuite în context electoral. Domnul respectiv vrea să se remarce prin ceva și cum nu are nimic pozitiv de propus, produce fabulații în raport cu oponenții politici”, a declarat Carmena Sterpu, purtătoare de cuvânt a PSRM

Fostul șef al Poliției de Frontieră susține că mai multe persoane demise de el pentru corupție și alte acte ilegale au fost restabilite în funcții, iar acest lucru s-ar fi făcut pentru a putea coordona careva ilegalități.

„Pentru mine este un semn de întrebare. Oare nu este pentru a coordona careva ilegalități?”, a declarat Rosian Vasiloi.

Totodată, Vasiloi a menționat și raportul autorităților de la București, potrivit căruia, în primele trei luni ale anului, ponderea țigaretelor provenite din Republica Moldova, a crescut cu 12,5 la sută și s-a ridicat până la aproape 22%, pe piața neagră din România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram