/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ De mai bine de o lună, un medic veterinar îngrijește un pui de veveriță pe care l-a găsit zăcând pe trotuar

missing
15 iunie 2021, ora 18:55

De mai bine de o lună, un medic veterinar îngrijește un pui de veveriță. L-a găsit cineva, în timp ce zăcea rănit, pe trotuar și la adus la clinică. Acum, femeia, ca o adevărată mamă, îi oferă toată dragostea și grija de care are nevoie un pui abandonat. Întrucât organismul animalelor sălbatice funcționează altfel decât al celor domestice, medicul veterinar spune că pentru ea este o adevărată provocare să îngrijească de această vietate mai ales că, atunci când i-a fost adus, puiul de veveriță nici nu deschidea ochii și cântarea doar 90 de grame. 

Deja de aproape o lună, Irina Cudrenco are grijă de un pui de veveriță. Vietatea, încă fără ochi și care avea nici 100 de grame în greutate, a fost găsită pe un trotuar, rănită, și a fost adusă la clinica veterinară, unde lucrează și Irina. Femeia ne-a spus că, pentru ea, experiența cu puiul de veveriță este una nouă, deoarece la animalele sălbatice totul decurge diferit decât la cele domestice.

Astfel, pentru a nu da greș, ea apelează la consultațiile unui ratolog din Ucraina. Irina asociază puiul de veveriță cu un copil, întrucât necesită aceeași grijă și atenție. Fiodor, așa cum l-a numit Irina pe puiul de veveriță, este hrănit cu lapte pentru câini.

Femeia ne-a mai spus că acesta are instinctele foarte bine dezvoltate, iar dacă se sperie de ceva, se agață repede de gâtul ei. Pentru că este foarte sensibil și mereu pot apărea unele schimbări, Irina îl poartă mereu cu ea. Erau împreună și atunci când am mers să filmăm. De fapt, am surprins momentul în care puiul de veveriță își primea tratamentul pentru niște complicații la plămâni.

La câteva zile după primele filmări, am revenit să vedem cum se simte Fiodor. Am fost bucuroși să vedem cum acesta se zbenguie și că învățase deja să se țină agățat de suprafețele verticale. Pentru a crește sănătos, micuțul mai are nevoie și de unele condiții asemănătoare cu cele din pădure, adică trebuie permanent să urce în copaci și să roadă lemn.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram