De mai bine de o lună, un medic veterinar îngrijește un pui de veveriță. L-a găsit cineva, în timp ce zăcea rănit, pe trotuar și la adus la clinică. Acum, femeia, ca o adevărată mamă, îi oferă toată dragostea și grija de care are nevoie un pui abandonat. Întrucât organismul animalelor sălbatice funcționează altfel decât al celor domestice, medicul veterinar spune că pentru ea este o adevărată provocare să îngrijească de această vietate mai ales că, atunci când i-a fost adus, puiul de veveriță nici nu deschidea ochii și cântarea doar 90 de grame. 

Deja de aproape o lună, Irina Cudrenco are grijă de un pui de veveriță. Vietatea, încă fără ochi și care avea nici 100 de grame în greutate, a fost găsită pe un trotuar, rănită, și a fost adusă la clinica veterinară, unde lucrează și Irina. Femeia ne-a spus că, pentru ea, experiența cu puiul de veveriță este una nouă, deoarece la animalele sălbatice totul decurge diferit decât la cele domestice.

Astfel, pentru a nu da greș, ea apelează la consultațiile unui ratolog din Ucraina. Irina asociază puiul de veveriță cu un copil, întrucât necesită aceeași grijă și atenție. Fiodor, așa cum l-a numit Irina pe puiul de veveriță, este hrănit cu lapte pentru câini.

Femeia ne-a mai spus că acesta are instinctele foarte bine dezvoltate, iar dacă se sperie de ceva, se agață repede de gâtul ei. Pentru că este foarte sensibil și mereu pot apărea unele schimbări, Irina îl poartă mereu cu ea. Erau împreună și atunci când am mers să filmăm. De fapt, am surprins momentul în care puiul de veveriță își primea tratamentul pentru niște complicații la plămâni.

La câteva zile după primele filmări, am revenit să vedem cum se simte Fiodor. Am fost bucuroși să vedem cum acesta se zbenguie și că învățase deja să se țină agățat de suprafețele verticale. Pentru a crește sănătos, micuțul mai are nevoie și de unele condiții asemănătoare cu cele din pădure, adică trebuie permanent să urce în copaci și să roadă lemn.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!