/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cetățenii moldoveni care lucrează în Franța ar putea beneficia de pensii

missing
16 iunie 2021, ora 15:24

Cetățenii moldoveni care au activat sau încă mai lucrează în Franța ar putea beneficia de pensii și prestații sociale la survenirea riscului asigurat. Asta în cazul în care va fi încheiat un acord între Republica Moldova și Franța în domeniul securității sociale.

Astăzi, în format de video conferință s-au desfășurat consultările moldo – franceze pe marginea acestui acord.

Delegația moldovenească este reprezentată de către specialiștii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă și Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca a salutat experții din Republica Franceză, menționând importanța dialogului bilateral cu Republica Moldova în domeniul securității sociale.

„Încheierea Acordului între Republica Moldova și Republica Franceză în domeniul securității sociale va avea un impact pozitiv asupra bunăstării persoanelor, va motiva cetățenii țării noastre să activeze în sectorul formal și va crea condiții favorabile pentru reîntoarcerea acestora în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Menționăm că, Republica Moldova a semnat 14 acorduri în domeniul securităţii sociale cu următoarele state: România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia, Republica Belarus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram