Partidul Acțiune și Solidaritate ia în considerare o eventuală alianță postelectorală cu Platforma DA. O recunoaște președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu. Liderul PAS spune că o coaliție dintre cele două componente ale fostului Bloc ACUM ar reprezenta o alianță sănătoasă pro-europeană. De asemenea, Grosu spune că, indiferent de rezultatele votului din 11 iulie, urmează a fi identificate soluțiile unei coaliții de guvernământ, care să învestească Guvernul și să voteze legile bugetului de stat, scrie IPN.

Igor Grosu, spune că o alianță cu Platforma DA ar fi binevenită după scrutinul din 11 iulie. Liderul PAS s-a amuzat pe seama primarului de Sângerei, reprezentant PAS, care în timpul unei întrevederi cu Renato Usatîi a vorbit despre o alianță post-electorală dintre PAS și Partidul Nostru. „Suntem gata să facem alianță cu Platforma DA. Ei sunt partenerii noștri firești, tradiționali. Am avut cu ei experiența colaborării cu bune și mai puțin bune, ne cunoaștem, știm care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei părți. Colegul nostru de la Sângerei, care a vorbit despre o alianță postelectorală cu Usatîi, și-a pus cenușă în cap. Noi am stabilit cu toți colegii că acum ne concentrăm pe votul din 11 iulie, ce vom face ulterior, lăsăm pentru data de 12 iulie”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Scenariul declanșării unui nou scrutin anticipat, după 11 iulie, în eventualitatea în care nu se va reuși învestirea Guvernului, este exclus. Liderul PAS se arată convins că, după alegeri, va exista o majoritate parlamentară care să susțină Guvernul. „Indiferent care va fi rezultatul după alegeri, trebuie de găsit o soluție, avem în față perioada rece a anului, trebuie să intrăm cu bugetul aprobat, cu un Guvern plenipotențiar care să negocieze cu FMI, va trebui să ne mobilizăm după alegeri și să lăsăm supărările, care se acumulează în campanie, dar maturitatea și interesul public trebuie să prevaleze”, a mai spus Igor Grosu.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie au fost deja înregistrați 19 concurenți electorali, iar alte 5 dosare sunt în proces de examinare. Astfel, pe buletinul de vot vom avea, cel mult, 24 de concurenți electorali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!