/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Grecia cu pașaportul românesc

missing
16 iunie 2021, ora 11:51

La intrarea pe teritoriul Greciei necesară prezentare formularului de identificare a pasagerului. Formularul de călătorie este utilizat de autorități pentru a duce evidența numărului de turiști, dar și despre locul de cazare a acestora. Totodată, poți călători în Grecia dacă ai ambele doze de vaccin administrare și deții un document care certifică acest lucru. Vezi mai jos în ce cazuri este necesară prezentarea unui test PCR negativ, cu câte ore înainte de călătorie trebuie efectuat, dar și alte condiții de intrare pe teritoriul elen.

Formularul de călătorie 

Un formular de călătorie pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor este cel de localizare a pasagerilor. Documentul este cerut, în special, pentru a avea o evidență a numărului de turiști, dar și informații despre locul în care aceștia se cazează. Formularul ar trebui completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei.

Poate fi găsit online pe travel.gov.gr și poate fi prezentat chiar de pe telefonul mobil. Cei care nu vor completa actul respectiv, riscă o amendă de 500 de euro potrivit legislației elene.

Turiștii vaccinați cu ambele doze

Turiștii imunizați cu ambele doze de vaccin anti-Covid-19 trebuie obligatoriu să aștepte 14 zile de la rapel pentru a putea călători în Grecia. Documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie tradus în limba engleză.

Test PCR negativ

Turiștii care nu s-au vaccinat au posibilitatea de a prezenta un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.

Autoritățile nu solicită un test PCR negativ de la persoanele care au trecut prin boală cu 2-9 luni anterior sosirii, însă acestea trebuie să prezinte un test PCR molecular pozitiv, un test antigen realizat de un laborator autorizat sau un certificat care atestă că deținătorul a fost depistat cu SARS-CoV-2.

La intrarea în țară, turiștii pot fi supuși unor teste rapide aleatorii. În cazul unui rezultat pozitiv, persoanele infectate vor fi cazate gratuit, dar temporar într-un hotel de carantină. De asemenea, într-o astfel de situație detectată la frontieră, intrarea pe teritoriul elen poate fi interzisă.

Dacă călătorești cu copii

Copiii mai mici de vârsta de șase ani nu trebuie să prezinte un test PCR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram