/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ucraina va prelungi carantina până pe 31 august

16 iunie 2021, ora 15:13

Carantina va fi prelungită în Ucraina până pe 31 august curent. O decizie în acest sens urmează a fi luată la ședința Cabinetului de Miniștri. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Denis Șmîgali, scrie hromadske.ua.

Cu toate acestea, potrivit premierului, vor fi aprobate și unele relaxări, întrucât Ucraina se află în zona verde. Anterior, ministrul sănătății, Victor Leașco a sugerat Guvernului să prelungească carantina pentru roată vara, dar, totodată, să impună unele relaxări pentru agenții economici și domeniul turistic.

În special, Ministerul Sănătății intenționează:

să anuleze interdicțiile privind numărul de spectatori în sălile de concert;
să permită funcționarea pe deplin a sălilor de sport;
să simplifice procesul de intrare în țară, după revenirea cetățenilor din concediul de vară.

Victor Leașco a menționat că în cazul în care se va majora numărul de cazuri noi de COVID-19, Guvernul va reintroduce nivelul „galben”, „portocaliu” sau „roșu” al restricțiilor de carantină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram