/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Noi detalii despre cazul fetei de 13 ani care a murit după ce a fost găsită inconștientă în Parcul Valea Trandafirilor. Ce spun polițiștii

missing
16 iunie 2021, ora 21:31

Fata de 13 ani, găsită inconștientă lângă o clădire părăsită din Parcul Valea Trandafirilor din Capitală, a decedat pe patul de spital, în această dimineața. Timp de două zile, aceasta s-a aflat în comă, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției medicale în care aceasta era internată. Totuși, aceasta nu a putut să ne spună cauza exactă a decesului, însă a precizat că adolescenta suferise mai multe traumatisme, care ar fi fost caracteristice căderii de la înălțime. Tot astăzi, Poliția a intensificat investigațiile pe acest caz, iar zona unde a fost găsită adolescenta a fost cercetată de către polițiștii din cadrul Laboratorului de Criminalistică.

Două mașini ale Poliției din cadrul Laboratorului Criminalistic s-au aflat, astăzi, pe teritoriul fostului Centru de Tineret, Iurii Gagarin, acolo unde a fost găsită inconștientă fata de 13 ani.

Între timp, polițiștii au cercetat atât interiorul clădirii, cât și zona din jurul acesteia, iar presa nu a fost lăsată să se apropie.  Oamenii legii nu ne-au oferit detalii nici după aproximativ o oră de cercetări.

Ofițera de presă de la Poliția Capitalei a precizat pentru TV8 că, pe acest caz, a fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia s-a stabilit că, pe acoperișul clădirii, au fost identificate anumite lucruri, care urmează a fi prezentate membrilor familiei, pentru a spune dacă aparțin sau nu victimei. Nu se știe dacă au fost sau sau nu identificați anumiți suspecți pe acest caz.

NATALIA STATI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, IP CHIȘINĂU: „La moment, este inițiat un proces penal, în cadrul căruia se acumulează toate materialele. În dependență și de rezultatele expertizelor care au fost dispuse în acest caz, urmează a fi stabilite circumstanțele”.

În această dimineață, adolescenta s-a stins pe patul de spital, după ce s-a aflat în comă timp de două zile. Chiar și așa, purtătorul de cuvânt al instituției medicale în care a fost internată nu ne-a putut spune, care este, totuși, cauza oficială a decesului, însă a precizat că traumele pe care le-a primit ar fi caracteristice căderii de la înălțime.

Am încercat să aflăm mai multe detalii pe acest caz de la Marcel Cimbir, procuror-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Botanica, însă acesta nu ne-a răspuns la apel. Între timp, clădirea fostului Centru de Tineret, Iurii Gagarin, unde a fost găsită în stare inconștientă fata de 13 ani, nu reprezintă astăzi decât o ruină.

Chișinăuienii care locuiesc în preajmă spun că aici își găsesc refugiu mai mulți tineri, care consumă alcool și se droghează.

Mai mult decât atât, recent, locatarii unui bloc de locuit de pe strada Melestiu au depus o plângere la Poliție, în care le cer oamenilor legii să ia măsuri, întrucât se tem pentru viața și sănătatea loc, dar în special – a copiilor. Nu se cunoaște, însă, la ce etapă se află investigațiile pe acest caz. Am încercat să aflăm un comentariu de la pretorul sectorului Botanica privind măsurile pe care le-a întreprins instituția în acest sens, însă Diana Guba ne-a scris că nu se află în țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram