Datorită sprijinului Marii Britaniei și a Suediei și-au transformat visul în realitate. Zeci de antreprenori de pe cele două maluri ale Nistrului, au reușit să-și dezvolte afaceri proprii, după ce au câștigat granturi în cadrul unor proiecte lansate de PNUD-Moldova și finanțate de guvernele celor două țări. Iar pentru durabilitatea procesului, cei trei parteneri au semnat, astăzi, la Chișinău, un memorandum de colaborare, care va fi valabil până în 2023.

Igor Golban, un antreprenor din raionul Ștefan Vodă, ne-a povestit că și-a început activitatea încă în 2005. De la bun început, el și-a propus să planteze pomi de nuc și migdale, iar mai apoi și cătină, toate fiind crescute în sistem ecologic.

Antreprenorul spune că, datorită sprijinului acordat de Uniunea Europeană, a reușit să-și dezvolte afacerea. Cu banii din granturile câștigate, el și-a cumpărat utilajele necesare pentru procesele tehnologice.

Și Arina Galkina, o antreprenoare din Tiraspol, ne-a spus că, datorită asistenței financiare, oferită de Marea Britanie și Suedia, a reușit să-și realizeze visul. Aceasta și-a creat o mini-fabrică, unde prelucrează sticlele uzate, după care le transformă în veselă, lustre și alte accesorii.

Tânăra din stânga Nistrului spune că în atelierul ei se fac doar produse ECO. Aceasta își propune să-și dezvolte în continuare afacerea ți să vină cu idei noi pe piață.

La ceremonia de semnare a memorandumului de colaborare, au participat reprezentanții tuturor părților: PNUD-Moldova, Marea Britanie și Suedia. Astfel, va fi posibilă continuarea proiectului “Dezvoltarea capacităților de export de pe ambele maluri ale Nistrului”.

Potrivit documentului semnat astăzi, Marea Britanie va investi, până în 2023, un milion 320 de mii de dolari, pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și crearea unor legături comerciale pe termen lung între antreprenorii de pe ambele maluri al Nistrului. Asistența financeară oferită în cadrul proiectului PNUD va contribui și la crearea mai multor locuri de muncă, în special, pentru femei și persoane din grupurile social-vulnerabile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!