Viceprimarul Capitalei Victor Chironda consideră că în Primăria Chișinău „există corupție”, inclusiv în anumite direcții și structuri. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Din păcate, da. Bănuiesc că există. Există exact acolo unde a lăsat-o precedenta administrație. Există în direcții, structuri, instituții”, a răspuns Victor Chironda la „întrebarea dacă există corupție în Primăria Chișinău”.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” s-a discutat și despre ultimele declarații privind hotelul Național. În carul discuțiilor, Victor Chironda a spus că nu cunoaște cine stă în spatele intereselor de la hotelul Național.

Întrebat despre zvonurile privind demisia sa, viceprimarul a spus că nu a auzit despre astfel de informații. „Nu am văzut astfel de zvonuri. Sub ce motiv să-mi dau demisia? Nu m-am angajat la cineva casă. Am venit să lucrez pentru oameni, să schimb lucrurile din Chișinău. Am avut o carieră de activist civic, am făcut studii”, a adăugat Chironda,

Totodată, a menționat că unii consilieri municipali insistă pe semnarea „anumitor proiecte”. „Credeți că doar un consilier mă bate la cap? Semnează asta, semnează asta, promovează asta. Când vine cineva la mine sunt obligat să-i primesc în audiență. Obligația mea este să nu accept tot felul de propuneri. Am făcut mai multe demersuri și rapoarte despre diferite probleme. Despre implicarea unor consilieri sau altor consilieri, că nu merg bine lucrurile într-un anumit domeniu”, a spus acesta.

Mai jos puteți viziona emisiunea „Cutia Neagră” din această seară:

Precizăm că marți, 15 iunie, viceprimarul Capitalei Victor Chironda a cerut suspendarea din funcție a arhitectului-șef a municipiului Chișinău, pentru că nu ar fi elaborat documentele de urbanism necesare pentru demolarea hotelului Național din centrul Capitalei. 

„Constat o lipsă de profesionalism și responsabilitate din partea șefului Direcției de Arhitectură și Urbanism și Arhitectului-șef al orașului, doamna Svetlana Dogotaru, care permite beneficiarului să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive, sau o tentativă dea a justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a iniția procesul de demolare a hotelului. Am solicitat primarului general inițierea procedurii de anchetă de serviciu asupra Arhitectului-șef al orașului și șefului DGAURF, doamna Svetlana Dogotaru și asupra executorilor care au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11.03.2021, și au admis sau au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și încălcarea procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

De partea cealaltă, Svetlana Dogotaru spune că „emiterea autorizațiilor de construire/desființare nu este un proces discreționar al arhitectului-șef, dar nici al viceprimarului, oricât de multe conferințe nu ar face și oricâte adresări la CNA nu ar înainta. Referitor la Planul Urbanistic General, prezentat spre consultare, desigur că toate neconformitățile din proiect se vor înlătura, altfel nici nu va fi înaintat la CMC spre aprobare. Urmează proceduri de lucru cu acest document, inclusiv expertize, în caz de necesitate. Doar că asta se face în regim de lucru, nu în showuri televizate”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!