/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Încă un lot de vaccin Sputnik-V împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în țară până la sfârșitul acestei săptămâni

missing
17 iunie 2021, ora 14:56

Încă un lot de vaccin împotriva COVID-19 urmează să ajungă în țară. Informația a fost confirmată de responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), după ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat despre aceasta pe canalul său de Telegram.

„O noutate bună pentru locuitorii Moldovei! Un nou lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V” va ajunge mâine în țara noastră. Decolarea aeronavei de la Moscova este preconizată pentru ora 21.00, iar aterizarea la Chișinău – la ora 23.00-23.30. O informație mai detaliată despre aceasta, dar și despre alte evenimente veți afla mâine, în cadrul unei noi ediții „Igor Dodon răspunde””, a scris președintele PSRM pe Telegram.

Între timp, oficialii din cadrul MSMPS susțin că există o confirmare verbală din partea autorităților ruse, fără a preciza câte doze urmează să ajungă.

„Există o confirmare preliminara, verbală. Așteptăm documentele confirmative, cu toata informația, privind numărul de doze, data și ora când ajung”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Precizăm că, primul lot de vaccinuri Sputnik-V a ajuns la Chișinău la 24 aprilie. Cele 71 de mii de doze au fost transportate cu un avion, la bordul căruia s-au aflat liderul socialiștilor Igor Dodon și oficialii ruși care sunt membri ai partidului lui Vladimir Putin.

Ulterior, la 30 aprilie, la Chișinău a ajuns și cea de-a doua tranșă de vaccin Sputnik V. Este vorba de alte 71 de mii doze de „Sputnik V”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram