/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești îşi deschid bazele de date

missing
18 iunie 2021, ora 14:10

Un acord de colaborare, care va facilita schimbul de informaţii, a fost încheiat astăzi între Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) şi Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ). Documentul presupune un şir de angajamente, agreate de instituţii, care vor consolida cooperarea reciprocă în partea ce ține de Sistemul Informațional Judiciar.

Potrivit Acordului, obiectivul de bază reprezintă activitatea, în comun, a părților semnatare în vederea realizării scopului propus, care include posibilitatea consumării unor categorii de date din Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) de către ARBI, în limitele competențelor funcționale, oferirea în mod reciproc a datelor statistice, schimbul de informații și experiență în domeniile de interes comun, în condițiile legii şi  organizarea de reuniuni axate pe probleme de interes comun.

Astfel, părţile se obligă să-şi deschidă accesul la unele baze de date, să ofere suport informațional în domeniile de interes comun, să recepţioneze diferite rapoarte de activitate etc. Părțile contractante se obligă să răspundă în scris, în termen de cinci zile, oricărei notificări parvenite de la cealaltă parte.

În acelaşi timp, notificările verbale nu se vor lua în considerare, dacă nu vor fi confirmate în scris. În procesul realizării prezentului acord, părțile se vor baza pe principiile de diligență, parteneriat și egalitate. Acordul este valabil pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de prelungire. Documentul a fost semnat astăzi, de directorii celor două entităţi şi intră în vigoare la data semnării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram