/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Alertele de călătorie, actualizate. Iată unde pot merge moldovenii fără a fi nevoiți să stea în carantină

missing
18 iunie 2021, ora 23:12

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit responsabililor de la Minister, din cele 59 de state incluse în tabel, în 26 au fost introduse modificări de conținut. Printre acestea, Emiratele Arabe Unite, Germania, Ucraina, Muntenegru, Belarus, Elveția, Cehia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Bulgaria, Slovacia și Regatul Țărilor de Jos.

Astfel, în Ucraina, unde este instituită carantină adaptivă până în data de 31 august 2021, moldovenii pot intra dacă dețin un test PCR la COVID – 19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie sau dacă au un certificat care confirmă că și-au făcut ambele doze dintr-un vaccin anti COVID, aprobat de OMS.

De asemenea, este obligatorie prezentarea la punctul de trecere a frontierei de stat, a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Moldovenii care călătoresc în Bulgaria trebuie să prezinte un certificat care să ateste finalizarea schemei de vaccijnare contra noului coronavirus. O condiție importantă este să fi trecut o perioadă de cel puțin 14 zile de la ultima doză de ser administrată. Totodată, este permisă călătoria cu un test de tip PCR , efectuat cu 72 de ore înaintea călătoriei, sau antigen, efectuat cu 48 de ore mai devreme, în cazul persoanelor care au fost deja bolnave de COVID – 19.

Moldovenii care își planifică o vacanță în Croația, vor putea merge în această țară dacă prezintă la frontieră un test PCR sau un certificat de vaccinare completă anti COVID. Moldovenii care au fost bolnavi de COVID în ultimele 180 de zile și dețin un certificat care să confirme vindecarea, pot merge în Croața chiar dacă s-au vaccinat recent cu o singură doză de ser anti COVID – 19, fiind, astfel, scutiți inclusiv de măsura carantinei.

Detalii despre măsurile valabile în alte țări, vedeți în documentul de mai jos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram