Patru tineri din Bălți, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de comercializarea drogurilor prin intermediul unei aplicații.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că bănuiții, din luna ianuarie și până în prezent, au creat magazine online prin aplicația „Telegram”, utilizând terminale valutare, plasau drogurile în ascunzișuri, astfel evitând contactul direct cu consumatorii.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele acestora, oamenii legii au ridicat 57 de pachețele cu droguri, 19 120 de lei, carduri bancare, documente bancare, telefoane mobile de pe care erau administrate magazinele virtuale, carnete cu înscrisuri a drogurilor realizate, cartele SIM, sticuri, un cântar electronic, precum și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani. 

Totodată, oamenii legii au demarat acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate. 

Sursa: politia.md

Sursa: politia.md

Sursa: politia.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!