/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Precizările Maiei Sandu privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere din Republica Moldova în Germania

missing
18 iunie 2021, ora 13:07

Șefa statului, Maia Sandu, a făcut câteva precizări în legătură cu recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere din Republica Moldova în Germania.

„Avem tot sprijinul autorităților de la Berlin. Ministerul de Interne urma să transmită ultimele acte. Înțeleg că au fost niște rețineri din partea Ministerului de Interne. Sper că în viitorul apropiat să ajungem la finalitate și să facem mai simplu și ieftin procesul de transformarea a permiselor noastre în cele germane”, a explicat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Precizăm că în luna mai curent, președinta Sandu a efectuat o vizită de lucru în Germani, unde a avut mai multe discuții cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

După întrevedere, Maia Sandu a spus că „un subiect important pentru cetățenii noștri este recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere. Negocierile pentru semnarea unui Acord pe permise urmează să înceapă în viitorul imediat. Apreciem disponibilitatea autorităților germane de a renunța la obligativitatea examenului teoretic la conversiunea permisului moldovenesc pe un permis german”.

Mai mult, Maia Sandu a menționat că  autoritățile germane sunt deschise pentru a semna un Acord privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere în agricultură în Germania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram