Câteva gropi imense stau neastupate de mai bine de o lună chiar în centrul Capitalei, pe strada 31 August colț cu Lev Tolstoi. Potrivit reprezentanților Primăriei, acestea au apărut, după ce Chișinău – Gaz a efectuat lucrări în zonă, iar agentul economic contractat pentru asfaltare și-ar fi făcut lucrul a lehamete. Șoferii spun că gropile sunt pentru ei un adevărat pericol, deoarece, mai ales pe timp de noapte, mașinile pot rămâne blocate în asfalt. La rândul lor, pietonii sunt indignați de lipsa de responsabilitate a autorităților și de faptul că se cheltuiesc bani din buget pe lucrări necalitative.

„Gropile sunt atât de mari, încât cu ușurință poți să cazi în ele. Pericolul cel mai mare rămâne, însă, pentru șoferi, pentru că, din neatenție, ar putea să rămana blocați cu roțile în ele”.

Șoferii spun că gropile imense sunt periculoase mai ales pentru cei care nu știu de existența lor.

„Distrugere de mașină, cheltuieli. Asta e țara noastră. E pericol pentru șoferi, pentru mașini”.

Și pietonii spun că gropile reprezintă un pericol, iar autoritățile ar trebui să intervină, pentru a lua măsuri.

„Foarte mare pericol pentru copii, oameni, bătrâni. Și mașina poate să se accidenteze, dacă ajunge cu roata aici”.

„Trebuie să facă ceva. Trebuie să se apuce cineva să repare”.

Iar această femeie, care locuiește în preajmă, ne-a spus că aceste gropi s-au format de mai bine de o lună.

„Eu personal am acoperit gropile de câteva ori cu lopata pentru că singură îmi distrug mașina”.

Am sunat la Chișinău Gaz, pentru o reacție, aceasta fiind instituția care a contractat agentul economic pentru efectuarea lucrărilor pe strada 31 august, colț cu Lev Tolstoi, însă nimeni nu ne-a răspus la numere afișate de pe site. L-am sunat și pe șeful adjunct al secției Conducte Subterane de la Chișinău Gaz, Petru Turculeț, însă acesta ne-a spus că problema nu ține de competența sa. Totuși, peste câteva ore după ce echipa noastră a fost la fața locului, gropile au fost acoperite cu petriș și beton. Potrivit reprezentanților de la Primăria Chișinău, lucrările de reparație au fost efectuate de angajații Exdrupo.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!