/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ultima oră. Corpul unui moldovean, recuperat de sub dărmăturile clădirii care s-a prăbușit într-un oraș din Belgia

19 iunie 2021, ora 16:37

Printre muncitorii care lucrau la construcția clădirii care s-a prăbușit în Belgia se află și cetățeni ai Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), care precizează că corpul unui moldovean a fost scos de sub dărmăturile clădirii.

MAEIE, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei a fost informat de către autoritățile locale despre prăbușirea în orașul Antwerpen a unei clădiri, bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

„Echipa ambasadei s-a deplasat la fața locului și este în contact cu proprietarul societății de construcție, precum și a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident. Confom informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărămături corpul unui cetățean din Republica Moldova”, precizează reprezentanții MAEIE.

Totodată, ministerul menționează că printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate.

„Potrivit autorităților locale, operațiunea de căutare este în desfășurare, nefiind identificat un al treilea cetațean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză), presupus a fi prins sub dărămături”, susțin cei de la Ministerul de Externe.

Precizăm că, o clădire aflată în construcție în Belgia s-a prăbușit. Din cauze încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitori portughezi.

12 persoane au fost scoase de sub dărămături, iar 8 dintre ele au ajuns la spital, în stare gravă. Alți 5 oameni sunt încă în ruine, iar pompierii au adus și câini să-i caute.

Potrivit unui muncitor, schela s-a plăbușit brusc în timp ce muncitorii erau ocupați să curețe fațada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost dați dispăruți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram