/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ De la fructe și legume, până la dulciuri și uleiuri parfumate. 80 de fermieri din toate colțurile țării au participat la un târg al producătorilor autohtoni

missing
19 iunie 2021, ora 22:00

Un nou sfârșit de săptămână cu un nou târg al producătorilor autohtoni. Parcul Alunelul din capitală s-a transformat astăzi în furnicar. Acolo s-au adunat 80 de fermieri din toate colțurile țării care și-au scos la tarabe produsele locale. De la fructe și legume, până la dulciuri și uleiuri parfumate, comercianții și-au lăudat marfa și ne-au dezvăluit mici secrete din procesul de producere. Totuși, timpul, pe alocuri ploios, le-a cam speriat clienții. Chiar și așa, unii dintre cei care au vizitat târgul au mers acasă cu pungile pline.

Și de data aceasta, parcul Alunelul din capitală a prins viață de la primele ore ale dimineții, acolo unde producătorii autohtoni veniți din diferite colțuri ale țării și-au amenajat cu grijă produsele. Comercianții spun că s-au pregătit timp de câteva săptămâni pentru ca astăzi să aibă ce le propune cumpărătorilor spre vânzare.

„Avem preț special pentru târg – 20 de lei pentru gama la infuzie și 25 la pliculeț. Avem ceaiuri de consum zilnic, de plăcere, și pentru sănătate, pentru diferite probleme. Suntem din Nisporeni. Producem pistil de fructe. Peste 25 de gusturi. Kreker din semințe încolțite și cipsuri din citrice. Sunt cerate de mine personal. Omaneii care le încearcă sunt impresionați. Îmi spun că au mai gustat în altă parte, dar așa combinație și gusturi nu au găsit”.

– Care este secretul?

„Talentul meu. Îmi place foarte mult culinăria. avem tăieței de casă cu adaosuri naturale, cu sfelcă, spanac și dovleac. Avem și paste, și tăieței din făină integrală. Sută la sută naturale. Avem doar din ouă și făină și deja pasta de legumă, nu adăugăm sare, nu adăugăm apă. Avem tăieței la 25 de lei, din ouă și făină. Ăștia cu ados de legume sunt la 30 de lei. Avem produse din lavandă. Avem uleiuri, apă, săculețe, compoziții de tot felul. Am adus și lumânări cu ulei de lavandă”.

Producătorii susțin că organizarea unor asemenea târguri sunt binevenite întrucât au posibilitatea să fie față-n față cu clienții.

„Una e când ai pagina de Facebookși altceva e când cunoști producătorul…te poate întreba mai multe, de unde ești, cine ești.. Interacționăm cu cumpărătorul, povestim de unde au apărut pastele noastre. Timpul, pe alocuri ploios de astăzi, le-a cam redus din cumpărători, spun comercianții”.

Chiar și așa, unii vizitatori au plecat cu pungile doldora cu produse.

„Cu prune, cu vin, biscuiți, mere, alune. – Cum vi se par prețurile? – Sunt rezonabile. – Soția a luat brânză de vreo 200 de lei și eu iată…- cum vi se pare? – Măcar e ceva bun, de casă.. Am luat miere, fructe, legume, micul dejun”.

80 de producători autohtoni sunt astăzi aici de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, începând de la Slobozia Mare din sudul-sudului, cu celebru salam și brânză de oi, și terminând cu cașcavalul de la Nord din Drochia. Târgul a adunat peste 70 de producători autohtoni și se va desfășura până mâine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram