/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Venituri de milioane, vilă de peste 200 de mii de lei și Mercedes cu valoarea zero. Averea lui Gheorghe Cavcaliuc

missing
20 iunie 2021, ora 11:34

A încasat venituri de peste trei milioane de lei de la o companie privată, a primit pensie și indemnizații de la Inspectoratul General al Poliției (IGP) de sute de mii de lei, deține o vilă de peste două sute de mii de lei și circulă cu un „Mercedes” căruia nu i-a indicat valoare. Este vorba despre veniturile și averea liderului Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, indicate în declarația de avere din perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Gheorghe Cavcaliuc indică că a obținut în ultimii doi ani venituri de 198 de mii de dolari (circa 3  520  539 de lei) de la compania Komet Group S. A. Este vorba despre firma deținută de miliardarul Anatolie Stati, la care politicianul activa în calitate de șef pe securitate.

În perioada 2019 – 2020, Gheorghe Cavcaliuc indică că a obținut venituri de 106 395 de lei activând la IGP. Tot în ultimii doi ani, acesta a primit pensie de la IGP în sumă de 176 400 lei, indemnizație la eliberare de 165 246 de lei și indemnizație pentru concediu neutilizat de 71 982 de lei.

Liderul PACE a fost demis din funcția de șef-adjunct al IGP printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne, emis pe 21 iunie 2019.

Gheorghe Cavcaliuc mai indică că obținut venituri de pe vânzarea a două apartamente, care ar fi scrise pe numele copiilor minori, unul pentru 61 740 de euro (circa 1  309  906 lei), iar altul pentru 54 300 euro (circa 1  152  055 de lei).

Liderul PACE este proprietarul unei vile dobândite în anul 2019, suprafața căreia este de circa 180 de metri pătrați. Valoarea imobilului este de aproximativ 229 de mii de lei. Politicianul circulă cu un „Mercedes” fabricat în 2016 și dobândit un an mai târziu. În căsuța privind valoarea bunului, Gheorghe Cavcaliuc a indicat zero lei.

Am cerut o reacție de la liderul PACE cu  privire la faptul că nu indică valoarea automobilului, solicitând și alte precizări cu privire la cele declarate, însă, acesta a spus că nu poate vorbi din motiv că este la o întâlnire cu alegătorii. La scurt timp cu un apel a revenit serviciul de presă al PACE, care a spus că va veni ulterior cu precizările de rigoare.

UPDATE: La circa două ore de la publicarea știrii, Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție: 

„La IGP aveam un salariu lunar de aproximativ 20 de mii de lei, inclusiv premii și adaos pentru activitatea în Comisia Unificată de Control pentru reglementarea conflictului Transnistrean pe cale pașnică. După ce am plecat din serviciul public, am primit, de asemenea și plățile pentru concediul nefolosit și alte sume, prevăzute de lege.

Imobilele vândute le-am declarat anterior fiind obținute legal, iar automobilul pe care îl invocați aparține unei terțe persoane, iar eu aveam și am dreptul de folosire la necesitate. L-am folosit foarte rar și din acest motiv am convenit cu proprietarul că mi la oferit în folosință la necesitate fără plată.

Am anunțat și anterior că după serviciul public activez de aproape 2 ani într-o companie privată internațională, unde sunt responsabil de securitate și că am un salariu corespunzător pe care l-am indicat în declarația depusă la CEC”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram