/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 643: Luptă grea, vămi închise, record dubios și lider influent! „Criza energetică din Europa s-a sfârșit”

/VIDEO/ Așa-numiții grăniceri au întins o bandă cu țepi de metal în fața autocarului AUR. Incident la punctul de trecere intern din Rîbnița

21 iunie 2021, ora 18:03

Un incident s-a produs luni la punctul intern de control din orașul Rîbnița, regiunea transnistreană. Așa-numiții grăniceri au întins o bandă cu țepi de metal în fața autocarului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Membrii partidului intenționau să ajungă în stânga Nistrului, pentru a face campanie electorală. 

„AUR condamnă acțiunile ilegale ale Tiraspolului și cere Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova să ia atitudine”, se arată într-un comunicat al formațiunii. Candidatul AUR la parlamentare, Dorin Chirtoacă a spus că în cazul în care avansau spre Rîbnița, pentru a discuta cu oamenii, roțile ar putea fi tăiate.

„Nu ni se permite trecerea mai departe. Este o încălcare a legislației electorale. În acest sens, cerem Comisiei Electorale Centrale (CEC), observatorilor internaționali, Guvernului, Parlamentului și Președinției sa ia atitudine”, a declarat candidatul AUR.

Pe data de 4 iunie curent, CEC a înregistrat AUR în cursa pentru scrutinul din 11 iulie curent. Pe lista electorală a formațiunii se regăsesc 103 persoane, iar în frunte se află Victoria Grosu-Vermeș, care este urmată de Vlad Bilețchi.

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, susține că cheltuielile pe care le suportă formațiunea în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate sunt acoperite din cotizațiile tuturor membrilor de partid.

 

TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram