/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

CEC a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică, devenit între timp PAȘ

missing
22 iunie 2021, ora 17:16

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat marți, 22 iunie, să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică, care și-a schimbat înainte de campanie denumirea în Partidul Alternativă și Șanse, abreviat PAȘ, formulă extrem de asemănătoare cu cea a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CEC, Rodica Rusu, formațiunea politică are la dispoziție câteva zile să prezinte un nou simbol electoral. În caz contrar, va figura în buletinele de vot fără un simbol.

Partidul Noua Opțiune Istorică, devenit Partidul Alternativă și Șanse (PAȘ), denumire pe care Agenția Servicii Publice nu a acceptat-o, a depus vineri, 11 iunie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Pentru alegerile parlamentare anticipate, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram